Znáte svého obchodního zástupce Zdeňka?

Zdeněk je v Bonitě už čtvrtým rokem. Jeho revírem jsou jižní hranice České republiky, od Jindřichova Hradce až po Uherské Hradiště! Když zrovna nehledá vhodná místa pro nová dětská hřiště, tak pátrá po svých předcích nejen u nás, ale i v zahraničí. Díky tomu poznává zajímavá místa i lidi z různých koutů světa. Rád hraje hokej a hokejbal, ale ani ostatní sporty mu nejsou cizí. Je to člověk, který nezkazí žádnou legraci. A dělá maximum proto, aby v jeho regionech byli zákazníci spokojeni. Klade důraz na dobré vztahy se zákazníky, a to nejenom pracovně, ale třeba si i jen tak sednout v kanceláři ke kávě a zákusku a na chvilku si oddechnout od pracovního shonu.

 

Hledáš pracovní změnu? Staň se také naším Boniťákem!

personalni@hriste-bonita.cz

+420 775 564 015

 

1) Jak ses dostal k Bonitě?

K Bonitě jsem se dostal náhodou. Zaujal mě inzerát na prodej dětských hřišť a je to pro mě vlastně víc zábava než práce – prodávat radost a štěstí, kdo by to nechtěl? :)

2) Co Tě na práci v Bonitě baví?

Baví mě poznávat nové lidi, zákazníky… Tahle práce rozhodně není žádný stereotyp. Každej den je jinej, stejně tak jako každej zákazník je jinej. Je super, když někde projíždím a vidím dětské hřiště, na kterém jsem měl možnost se podílet. A když na něm vidím skotačit děti, tak to je fakt radost!

Baví mě i to, že se dostanu na spoustu míst, během jízd k zákazníkům. Ať už je to nějaká malebná vesnička, nějaká památka v okolí, hrady, zámky... Nedávno jsem třeba objevil krásy Třeboňska. Ty obrovské pastviny v kombinaci s rybníky, to je pecka. V každém koutu ČR vždy najdu něco zajímavého, o čem jsem třeba neměl ani tušení.

  1. 3) Jaká jsou nejčastější přání zákazníků?

Každej chce být spokojenej s výsledkem, mít pěkný hřiště, a hlavně aby vše proběhlo hladce. Mým úkolem už potom je, dojít k tomuto cíli co nejkratší cestou a bez zbytečných komplikací. Zákazníci často zmiňují řetězové houpačky, možná je to v podvědomí všech takový standartní prvek, který by neměl chybět na žádném hřišti. Ale nejdůležitější pro všechny je, jestli jsem schopný vše obstarat tzv. na klíč, aby s tím neměli zbytečné starosti. A pro tohle se já snažím udělat maximum!

  1. 4) Jaké zákazníky máš nejraději?

Beru všechny. Rád si k lidem nacházím cestu :) Tak jako každý člověk je jiný, tak i zákazníci mají různá přání, různé požadavky. Baví mě jít s nimi společnou cestou při hledání vhodného prostoru, herního prvku, rozmístění, barevnosti. Najít společná témata ke konverzaci a společně tvořit projekty, na které budu pyšný. A když náhodou se starostou nebo paní ředitelkou nejedeme na stejné vlně hned od první schůzky, o to větší radost potom mám, když společně postavíme krásné dětské hřiště!

5) Máš nějakou vtipnou historku z terénu?

Perlička? Jednou mě paní ředitelka zamkla v mateřské škole, když jsem si zaměřoval plochu pro prvky. V zápalu své práce na mě prostě zapomněla. Taky bylo fajn, když jsem v jedné mateřské škole vyměňoval klobouk na lanové pyramidě a zrovna, když jsem balancoval úplně nahoře, přiběhlo několik dětí a rozhodly se pyramidu rozhoupat. To bylo skvělý. Těch příhod je spousta, a rád si s Vámi o nich popovídám, až se spolu potkáme osobně :)

  1. 6) Jaký je tvůj nejoblíbenější prvek z dílny Bonity?

Já mám rád odjakživa kolotoče a houpačky. To jsou herní prvky mého dětství, které podle mě patří na každé dětské hřiště! :) A pak se mi hodně líbí prvky, kde se musí šplhat, přitahovat se, balancovat. V tu chvíli se totiž obyčejná dětská hra stává nevědomky činností, která v dětech rozvíjí jejich schopnosti překonávat překážky, hrubou motoriku a mnohdy i smysl pro komunikaci s kolektivem.

  1. 7) Na které „svoje“ hřiště jsi nejvíc pyšný, a proč?

Určitě mezi ně patří hřiště v Dolních Bojanovicích, v Syrovicích nebo třeba v Olbramovicích. To byly velké projekty, které stály spoustu času a práce. A nejen mě, ale i kolegy od nás z konstrukce, výroby, skladu a samozřejmě si pořádně mákli i naši montéři. Ti všichni se na našich hřištích podílejí. A díky nám všem vznikají krásná dětská hřiště, která budou dělat radost i příštím generacím!

Dolních Bojanovicích jsme vytvořili hřiště pro všechny generace. Bonita sem dodala od dětských herních prvků, přes workoutové sestavy, fitness prvky až po mobiliář. Velkou radost mi udělalo slavnostní otevření, které paní starostka zorganizovala a na kterém jsem viděl, jak si to všechny děti užívají! Ale nebáli se toho ani senioři, kteří si s chutí zkoušeli fitness stroje. Ta atmosféra byla perfektní a přesně při těchto příležitostech vidím, že ta práce a strávený čas nad výstavbou opravdu stojí za to!

Bavila mě i výstavba nového vícegeneračního hřiště v Olbramovicích, která probíhala ve spolupráci se stavební firmou. Je to jedno z těch větších hřišť, kde najdete dětské prvky - třeba naši největší pyramidu, velkou sestavu řetězových houpaček pro 5 dětí zároveň, kolotoč, univerzální prolézací sestavy i lanovou dráhu. Ale zároveň si na své přijdou i nadšenci workoutu či cvičení na fitness strojích. Součástí tohoto velkého areálu je i multifunkční hřiště na skupinové sporty. A jako třešinka na dortu celý komplex doplňují zajímavé herní prvky z lité gumy (např. skok do dálky, pohybová hra twister…). Na tohle hřiště mám samé kladné reference nejen od místních, ale sjíždí se sem i návštěvníci ze širokého okolí.

Nedaleko Brna leží Syrovice, kde jsme společně se starostou naplánovali výměnu staršího hřiště, které už volalo po kompletní rekonstrukci. V tomto případě bylo nutné hřiště kompletně zdemolovat, vyžadovalo to spoustu terénních úprav, dovoz nové zeminy a její srovnání tak, aby bylo vše připraveno na výstavbu nového komplexního dětského hřiště. Což už samo o sobě bylo pro mě velkou výzvou. V místě realizace bylo vybudováno velké multifunkční hřiště, které jsme doplnili o herní prvky pro menší a větší děti – pískoviště, univerzální věžové sestavy, oblíbenou pyramidu, houpačky, kolotoč... Cílem je, aby z tohoto místa vznikl areál pro potkávání všech generací.